Зеленський розглядає варіант відставки Резнікова, вже є два кандидати на заміну – ЗМІ

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський почав шукати заміну нинішньому міністру оборони Олексію Резнікову, повідомили журналісти УП. За їхніми даними, в уряді вже були розмови із двома людьми на цю тему.
Фото: AFP

Президент України Володимир Зеленський почав шукати заміну нинішньому міністру оборони Олексію Резнікову.

Про це 10 серпня повідомила Українська правда.

Журналісти нагадують, що на початку лютого, після низки скандалів, відставка Резнікова вже обговорювалася. Йому пропонували перейти до міністерства стратегічних галузей промисловості, але глава Міноборони відмовився і «всі залишилися на своїх місцях».

Нещодавно це питання було порушено повторно. За даними журналістів, тепер відставка Резнікова «перейшла з теоретично можливої в практично можливу».

Зазначається, що зараз Зеленський знову зайнявся пошуком кандидатів на заміну Резнікову – і вже з двома людьми з уряду розмовляли про це.

«Перший – це віце-прем'єр-міністр із відновлення України Олександр Кубраков, другий – міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін. Чи були розмови з іншими кандидатами, УП не відомо», – йдеться у публікації.

При цьому сам Резніков нібито не проти стати послом у Британії, але поки що невідомо, чи розглядається така можливість насправді.

Нагадаємо, взимку у Міноборони був гучний скандал – ЗМІ повідомляли, що ціни на закупівлю продовольства та надання послуг із харчування для військових у контракті Міноборони перевищили роздрібні у два-три рази. Глава Міноборони відкинув звинувачення, пославшись на низку помилок у договорах.

Водночас у НАБУ заявили, що розпочали розслідування фактів ймовірного завищення цін на закупівлю Міністерством оборони продуктів для армії ще до публікації інформації у ЗМІ.

Пізніше Резніков заявив про плани перезапустити антикорупційне управління відомства через низку гучних скандалів. Він також повідомив, що президент Зеленський особисто попросив його залишитись на своїй нинішній посаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: