Резніков прокоментував ситуацію навколо закупівель курток для ЗСУ його відомством

Читать на русском
Міністр оборони Олексій Резніков припустив, що ціну на куртки для ЗСУ було занижено через ухилення від сплати податків у Туреччині.
Міністр оборони України Олексій РезніковФото: Ратинський В'ячеслав

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що народний депутат Анастасія Радіна та журналіст Михайло Ткач не прийняли його пропозицію укласти парі щодо скандальної закупівлі курток для військових. Урядовець вважає, що ця ситуація могла виникнути через податкові маніпуляції в Туреччині.

Про це міністр заявив у коментарі виданню LIGA.net.

Резніков зазначив, що Міністерство оборони закупило зимові куртки в кількості 180 тисяч штук. Куртки були передані в ЗСУ ще минулого року. Скарг на них від військових не було.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

Ціна поставки, за словами посадовця, «абсолютно адекватна ринку і тодішній ситуації». Кожна куртка коштувала 86 доларів (що зараз відповідає 3 177 гривень).

«Чому в якихось турецьких документах значиться ціна зимової куртки 29 доларів (зараз це 1 072 гривні) – я не знаю. Можливо, йдеться про ухилення від сплати податків у Туреччині. У будь-якому разі, це не клопіт України. Пропоную всім охочим зганяти в Туреччину і купити партію зимових курток по 1 072 гривні, і щоб була за кілька тижнів. Повертайтеся», – сказав Резніков.

Олексій Резніков також сказав, що Громадська антикорупційна рада при Міністерстві оборони вже займається цією ситуацію, а журналісти отримають всі відомості про цю закупівлю.

Також він відзначив, що нардеп Анастасія Радіна і журналіст Михайло Ткач нібито не прийняли його виклику.

«Без звинувачення в підміні зимових курток на літні в розслідуванні не залишається нічого. За це звинувачення ніхто не готовий нести відповідальність. Нехай так. Прошу всіх журналістів, які розповсюдили інформацію про закупівлю літніх курток замість зимових, прибрати неперевірені матеріали, опублікувати офіційну позицію Міноборони з приводу цієї закупівлі та дочекатися розбору ситуації», — наголосив міністр.

Нагадаємо, через скандал із закупівлею курток для ЗСУ Резніков пропонує парі нардепу та журналісту.

У відповідь на це журналіст «Української правди» висунув зустрічну пропозицію, заявивши, що потрібно «укладати не парі, а договори за ринковими цінами».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: