Росія передала Ірану літаки Як-130 для навчання нових пілотів – ЗМІ

Читать на русском
Поки що жоден іранський чиновник поки не підтвердив прибуття до країни навчальних літаків Як-130.
фото: Фокус

Країна-агресор передала Ірану літаки Як-130, що будуть використані для підготовки нових пілотів, які літатимуть на винищувачах нового покоління іранських військово-повітряних сил.

Про це повідомляє іранське інформаційне агентство IRNA.

Як зазначається, жоден іранський чиновник поки не підтвердив прибуття до країни навчальних літаків Як-130, але з огляду на те, що питання надходження таких навчально-бойових літаків вже стоїть на порядку денному, схоже, перебування цих винищувачів в Ірані остаточно вирішено.

Ці навчальні літаки будуть використовуватися для навчання нових пілотів, які літатимуть на винищувачах нового покоління ВПС Ірану. Вони здатні нести три тонни боєприпасів для виконання бойових завдань, призначені для льотної та бойової підготовки льотного складу на іранських винищувачах четвертого та п'ятого поколінь.

Як відомо, літак обладнаний цифровою комплексною системою управління КСУ-130 (розроблена в МІЕА), що виконує функції системи автоматичного управління та активної системи безпеки польоту і дозволяє, в навчальних цілях, репрограмувати характеристики стійкості та керованості в залежності від типу імітованого літака.

Нагадаємо, Україна та інші учасники міжнародної координаційної групи подають позов проти Ірану до Міжнародного суду ООН.

Раніше ми повідомляли, що Білорусь планує налагодити з Іраном виробництво «Шахедів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: