Росія відмовилася проводити міжнародне розслідування аварії літака Пригожина

Читать на русском
Влада рф не буде допускати представників інших країн до розслідування авіакатастрофи, в якій загинув ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин.
Фото: росЗМІ

Влада рф не допускатиме представників інших країн до розслідування авіакатастрофи, в якій загинув ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин.

Про це заявив речник російського диктатора путіна Дмитро Пєсков, зазначають пропагандистські ЗМІ.

Зайві свідки та плями на репутації: хто був ліквідований путінським режимомЗагибель Пригожина і Уткіна продовжує ланцюжок тих, від кого свого часу позбавлявся кремль з певних причин. У цьому ж списку – розстріли, ДТП та нібито отруєння. Поіменний перелік – на інфографіці.

Під час спілкування з журналістами йому нагадали, що Бразилія як країна-виробник літака Embraer повідомляла про готовність взяти участь у розслідуванні, якщо Кремль направить відповідне запрошення.

«Це саме наше російське розслідування, тому в даному випадку мова про якийсь міжнародний аспект йти не може», – сказав представник путіна.

Пєсков стверджує, що міжнародне розслідування не можна проводити, оскільки як одна з основних версій розглядаються навмисні дії – «навмисне злодіяння, скажімо так».

Нагадаємо, літак Пригожина розбився увечері 23 серпня – усі пасажири та члени екіпажу загинули. В ISW припустили, що російський диктатор володимир путін наказав збити літак, щоб помститися голові «вагнерівців» за приниження.

29 серпня Пригожина, за заявами його пресслужби, таємно поховали у Санкт-Петербурзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: