Катастрофа двох Мі-8 на Донбасі: стало відомо, які версії розглядатиме слідство

Читать на русском
У ході розслідування аварії двох Мі-8 на Донбасі особливу увагу буде приділено технічному стану гелікоптерів та підготовці до польоту. Також вивчатиметься версія диверсії або ураження вертольотів ворогом.
Фото: ДБР

ДБР розпочало розслідування за фактом авіакатастрофи двох військових гелікоптерів МІ-8 у Краматорському районі Донецької області, в якій загинуло 6 військових.

Про це повідомляє пресслужба органу.

«Зіткнулися фактично на старті»: Ігнат розкрив деталі авіакатастрофи під ЖитомиромЗіткнення літаків L-39 на Житомирщині, яке забрало життя трьох пілотів, відбулося фактично на старті. Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Правоохоронці зазначили, що особливу увагу буде приділено вивченню технічного стану гелікоптерів та дотриманню правил підготовки до польотів. «Також вивчатиметься версія диверсії або ураження вертольотів ворогом. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику бортових самописців. У межах розслідування вже призначено низку експертиз, проведені невідкладні слідчі дії», – йдеться у повідомленні.

Попередня кваліфікація правопорушення: порушення правил польотів чи підготовки до них (ст. 416 КК України).

Нагадаємо, катастрофа сталася 29 серпня під час виконання гелікоптерами бойового завдання. Шість пілотів були військовослужбовцями 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського.

Раніше, 25 серпня, на Житомирщині під час польоту в небі зіткнулися два навчально-бойові літаки Л-39, в результаті загинуло три пілоти.

Слідство розглядає три версії авіакатастрофи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: