Названо три основні версії авіакатастрофи під Житомиром

Читать на русском
Слідство розглядатиме три версії авіакатастрофи двох літаків Повітряних сил ЗСУ у Житомирській області.
фото ДБР

Слідство розглядатиме три версії авіакатастрофи двох літаків Повітряних сил ЗСУ у Житомирській області. Але серед них уже є пріоритетна.

Про це повідомила радник із комунікації ДБР Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону у понеділок, 28 серпня.

Авіакатастрофа на Житомирщині: стали відомі імена загиблих пілотівВнаслідок авіакатастрофи під Житомиром 25 серпня загинули троє українських пілотів. Сьогодні стали відомі їхні імена.

«Про можливі версії..Попередня кваліфікація – це порушення правил польотів або підготовка до них. І за це справді є у Кримінальному кодексі покарання. Але також тепер слідством розглядатимуться такі версії як: технічна несправність літаків, помилка пілотів, і третя версія - порушення при організації здійснення польотів», – сказала вона.

Сап'ян зазначила, що для того, щоб довести одну з версій, потрібно провести комплексну судову авіаційно-технічну експертизу.

«І зараз, за попередньо встановленими обставинами, катастрофа сталася внаслідок зіткнення двох літаків під час маневру розвороту. Це важливо», – сказала вона.

ДБР розслідуватиме всі деталі авіакатастрофи та обіцяє провести ретельну перевірку. За словами Сап'ян, до розслідування залучать фахівців із Генштабу ЗСУ та командування Повітряних сил.

Нагадаємо, 25 серпня на Житомирщині зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39. Внаслідок аварії загинули троє пілотів.

У Повітряних силах заявили, що розслідування авіакатастрофи може тривати до півроку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: