«Зіткнулися фактично на старті»: Ігнат розкрив деталі авіакатастрофи під Житомиром

Читать на русском
Зіткнення літаків L-39 на Житомирщині, яке забрало життя трьох пілотів, відбулося фактично на старті. Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
Фото: tsn.ua

Зіткнення літаків L-39 на Житомирщині, яке забрало життя трьох пілотів, відбулося фактично на старті.

Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі порталу Суспільне.

Авіакатастрофа на Житомирщині: стали відомі імена загиблих пілотівВнаслідок авіакатастрофи під Житомиром 25 серпня загинули троє українських пілотів. Сьогодні стали відомі їхні імена.

«Був виліт, вони фактично на старті, коли вилетіли з аеродрому, зіткнулися. Коли летіли, виконували те завдання, яке поставили їм у частині», – повідомив Ігнат.

Він зазначив, що пілоти виконували маневри у парі.

«Польоти на групову злітаність – це відразу злітає два літаки. Це тактичний прийом, який потрібний для того, щоб воювати з окупантами. Чим ближче вони один у одного в груповій злітаності, тим вони можуть бути менш помітними на радарах ворога», – пояснив представник Повітряних сил.

За словами Ігната, експерти та правоохоронці досі шукають причину зіткнення.

«Що саме стало причиною? Мені навіть досвідчені льотчики кажуть, що важко сказати. Треба розбиратися – бортові самописці, радіообмін, все це буде проаналізовано і буде надано цю інформацію, що відбувалося», – підсумував Ігнат.

Нагадаємо, зіткнення сталося 25 серпня. Пілотів, які загинули у катастрофі під Житомиром, посмертно підвищили у званнях.

Раніше повідомлялося, що слідство розглядатиме три версії авіакатастрофи літаків Повітряних сил на Житомирщині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: