Авіакатастрофа на Житомирщині: стали відомі імена загиблих пілотів

Читать на русском
Внаслідок авіакатастрофи під Житомиром 25 серпня загинули троє українських пілотів. Сьогодні стали відомі їхні імена.
glavcom.ua

Внаслідок авіакатастрофи під Житомиром 25 серпня загинули троє українських пілотів. Сьогодні стали відомі їхні імена.

Про це повідомляє 40-а бригада тактичної авіації у Facebook.

У командуванні бригади наголосили, що загиблі пілоти були досвідченими льотчиками і захищали небо України, зокрема виконували завдання на Східному та Запорізькому напрямках. У неділю, 27 серпня, стали відомі імена загиблих.

Відтак 25 серпня загинув харків’янин капітан Андрій Пільщиков з позивним «Джус». Чоловік 8 років життя присвятив авіації. З початком повномасштабної війни мав понад 500 годин нальоту, зокрема й під час виконання бойових завдань в складних умовах.

«Він здобув низку державних та відомчих нагород. Активно виступав у західних медіа, зокрема в питанні надання Україні сучасних літаків F-16», – додають у дописі.

У авіакатастрофі також загинув майор В'ячеслав Мінка. Він повернувся в авіацію у 2015 році, коли рф напала на Україну. З початком повномасштабного вторгнення мав понад 200 годин нальоту.

«Був досвідченим пілотом бригади, технічно підготовленим. Знався на різних типах літаків, значну частину служби присвятив інструкторській справі», – відзначають у бригаді.

Поліг того дня також майор Сергій Проказін, який 24 роки життя присвятив авіації. Він подолав шлях від льотчика до заступника командира бригади. З 2022 року мав понад 100 годин бойових польотів.

Нагадаємо, 25 серпня 2023 року, на Житомирщині під час польоту у небі зіштовхнулися два навчально-бойові літаки моделі Л-39. В результаті трагедії загинули три пілоти Повітряних Сил ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на авіакатастрофу та заявив, що про деталі говорити зарано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: