Авіакатастрофа під Житомиром: експерти розпочали розшифровку чорних скриньок

Читать на русском
Фахівці почали розшифровувати бортові самописці літаків L-39, які зіткнулися на Житомирщині.
фото Офіс генпрокурора

Фахівці почали розшифровувати бортові самописці літаків L-39, зіткнення яких спричинило смерть трьох пілотів Повітряних сил ЗСУ.

Про це повідомила радник із комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону у вівторок, 29 серпня.

Названо три основні версії авіакатастрофи під ЖитомиромСлідство розглядатиме три версії авіакатастрофи двох літаків Повітряних сил ЗСУ у Житомирській області.

За її словами, на сьогодні відомо дві новини з приводу авіакатастрофи в Житомирській області.

«По-перше, вже почалося розшифрування чорних скриньок, тобто бортових самописців. Ми з вами розуміємо, що особливу увагу приділять роботі частин механізмів літаків, тобто технічним характеристикам. Ми з вами розуміємо, що із чорної скриньки зазвичай ми з вами отримуємо аудіозаписи, які надані експертизі та відповідно слідчим, які є доказовою базою чи іншим кримінальним провадженням», – зазначила Сап'ян.

Друга новина, за словами спікера ДБР, що розпочалися 8 експертиз, які також мають показати, чи літаки були несправні, або це була помилка пілотів, або це було порушення при організації здійснення польотів.

Нагадаємо, 25 серпня на Житомирщині зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39. Внаслідок аварії загинули троє пілотів.

У Повітряних силах заявили, що розслідування авіакатастрофи може тривати до півроку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: