На Донбасі в аварії гелікоптерів загинули шестеро пілотів ЗСУ: що відомо

Читать на русском
У Краматорському районі Донецької області сталося падіння військових гелікоптерів Мі-8, літальні апарати повністю зруйновані, є загиблі.
Суспільне

У вівторок, 29 серпня, на Донеччині за невідомих обставин впали два гелікоптери військової авіації, екіпажі загинули, відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомили співрозмовники видання «Українська правда» в силових структурах та речник 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського Євген Ракіта у коментарі «Суспільному».

Як зазначається, під час виконання бойового завдання у Краматорському районі Донецької області сталося падіння військових гелікоптерів Мі-8. Обидва літальні апарати були повністю зруйновані. Загинуло шість пілотів з 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського.

До Єдиного реєстру досудових рішень внесено дані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 416 КК України «Порушення правил польотів або підготовки до них карається позбавленням волі на строк від п'яти до п'ятнадцяти років».

Розслідуванням займається Державне бюро розслідувань (ДБР).

Представник 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського Ракіта не прокоментував обставини загибелі пілотів, проте вказав, що вони мали офіцерські звання. Один із них родом із Полтавщини, решта – із інших регіонів України. Прощатимуться із пілотами 1 вересня у Полтаві.

Нагадаємо, що місяць тому в Австралії розбився військовий гелікоптер. Є жертви. Вертоліт брав участь у військових навчаннях США та Австралії під назвою Talisman Saber.

Також у Челябінській області впав гелікоптер, що належить російській ФСБ. Усі троє людей на борту загинули.

Окрім цього, внаслідок тривалої спецоперації Головного управління розвідки, в Україну вдалося виманити гелікоптер Мі-8 Збройних сил російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: