Призначено нового міністра оборони Британії

Читать на русском
Новим міністром оборони Британії призначено Гранта Шаппса, який до цього обіймав посаду міністра енергетичної безпеки. Минулого тижня Шаппс був у Києві.
Stefan Rousseau/PA

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак призначив Гранта Шаппса новим міністром оборони.

Про це повідомляється в Twitter уряду країни.

Як зазначає Sky News, це буде вже п'ята посада Шаппса в уряді за останній рік: він був міністром транспорту за Бориса Джонсона, міністром внутрішніх справ за Ліз Трасс, міністром у справах бізнесу та міністром енергетичної безпеки за Сунака.

Крім того, Шаппс працював у двох урядах Девіда Кемерона.

«Починаючи роботу в Міноборони, я з нетерпінням чекаю на можливість працювати з відважними чоловіками та жінками наших Збройних Сил, які захищають безпеку нашої країни. І продовження підтримки Великою Британією України у її боротьбі проти варварського вторгнення путіна», – написав Шаппс.

Зазначимо, що напередодні цьогорічного Дня Незалежності України Шаппс приїжджав до Києва, де зустрічався з міністром енергетики Германом Галущенком. Крім того, на початку року Шаппс зустрічався з українським прем'єром Денисом Шмигалем.

Відомо також, що Шаппс минулого року приєднався до програми Homes for Ukraine, у рамках якої британські сім'ї приймали до себе українських біженців. Сім'я Шаппса прийняла у себе трьох українців – жінку із семирічною дитиною та її матір.

Нагадаємо, попередній міністр оборони Британії Бен Воллес подав у відставку сьогодні. Своє звільнення з посади він анонсував ще в липні.

ЗМІ припускали, що його може замінити керівник МЗС Джеймс Клеверлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: