Воллес прибув до Києва із неанонсованим візитом, вже зустрівся з Резніковим

Читать на русском
Воллес на зустрічі з Резніковим підкреслив, що партнери будуть завжди стояти пліч о пліч з Україною не тільки у відсічі агресії, але й після війни.
Міноборони

Міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес прибув до Києва, він вже зустрівся з українським колегою Олексієм Резніковим.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Контрнаступ ЗСУ: як політики стримують очікуванняНа тлі підготовки контрнаступу ЗСУ в Україні почали побоюватися, що його результат може не виправдати завищені очікування.

Воллес наголосив, що підтримка України партнерами залишатиметься непохитною

«Президент путін повинен усвідомити, що він не може виграти цю незаконну війну яку він розв’язав, незважаючи на те скільки він відправить на смерть російських солдат задля свого его та імперських амбіцій. Він не досягне успіху, а міжнародна спільнота стане лише сильнішою у протистоянні цій агресії», – заявив він.

Міністр оборони Великої Британії підкреслив, що міжнародне право стосується всіх та не може діяти на когось окремо.

«Зараз росія починає усвідомлювати, що союзники України будуть разом із нею у її праві на самооборону й допомагатимуть Україні всіма можливими видами озброєння, починаючи з протитанкових ракет і завершуючи танками, Storm Shadow, і вже зараз – F-16», – сказав британський міністр.

Воллес підкреслив, що партнери будуть завжди стояти пліч о пліч з Україною не тільки у відсічі агресії, але й після війни.

Резніков додав, що обговорили з Воллесом і пріоритети по озброєнню України для досягнення перемоги.

«Звісно, ми обговорювали натівську перспективу України в контексті майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі. В тому числі бачення України щодо стабілізації миру в Європі, використовуючи формулу миру Президента України Володимира Зеленського», – сказав він.

Нагадаємо, Велика Британія поки не передаватиме Києву свої винищувачі.

Раніше міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив про готовність стати наступником Єнса Столтенберга на посаді генерального секретаря НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: