Влада ОАЕ хоче організувати зустріч Зеленського з путіним: ЗМІ розкрили деталі

Читать на русском
Президент ОАЕ Мухаммад бін Заїд планує організувати зустріч президента України Володимира Зеленського з російським диктатором володимиром путіним. За даними журналістів, зустріч може відбутися на Конференції ООН з питань клімату.
Фото: zn.ua

Президент ОАЕ Мухаммад бін Заїд планує організувати зустріч президента України Володимира Зеленського з російським диктатором володимиром путіним.

Про це повідомляє портал L’Orient-Le Jour із посиланням на джерела серед дипломатів арабських та західних країн.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

За даними журналістів, зустріч може відбутися на Конференції ООН з питань клімату, яка запланована у Дубаї на кінець року.

Зазначається, що влада ОАЕ вже обговорила можливість організації такої зустрічі з іншими світовими лідерами, у тому числі з Папою Римським Франциском. Той нібито підтримав ініціативу бін Заїда.

Журналісти, посилаючись на слова неназваного європейського дипломата, стверджують, що президент США Джо Байден також може знати про цю ініціативу.

Нагадаємо, на вихідних у Саудівській Аравії відбулися переговори з питань миру в Україні. У саміті взяли участь радники з національної безпеки та інші високопосадовці з приблизно 40 країн.

В Офісі президента вже заявили, що на переговорах звучали різні погляди на ключові принципи миру для України, проте всі присутні засвідчили прихильність принципам непорушності територіальної цілісності держав.

Раніше глава Офісу президента Єрмак анонсував два саміти щодо Формули миру, один із них – за участю росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: