Зеленський розповів, де може відбутися наступна зустріч з питань миру в Україні

Читать на русском
Наступний раунд переговорів, присвячених ключовим принципам української Формули миру, може відбутися в Норвегії. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Наступний раунд переговорів, присвячених ключовим принципам української Формули миру, може відбутися в Норвегії.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції із норвезьким прем'єр-міністром Йонасом Гаром Стьоре.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

За словами глави держави, Норвегія проявляє активну позицію щодо реалізації Формули миру.

«Ми вітатимемо один із раундів переговорів щодо Формули миру в Осло. Я вдячний Норвегії та за підтримку у підготовці Глобального саміту миру», – сказав Зеленський.

Президент також запропонував норвезькому уряду розпочати переговори щодо гарантій безпеки для України в рамках Спільної декларації «Групи семи».

Нагадаємо, перший раунд переговорів, присвячених питанням миру в Україні, відбувся у данському Копенгагені. Зустріч відбулася у липні, у ній взяли участь політичні радники глав держав-партнерів України.

Друга зустріч відбулася на початку серпня у Саудівській Аравії. У саміті взяли участь радники з національної безпеки та інші високопосадовці з приблизно 40 країн, зокрема Китаю та Бразилії.

Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів про подальші кроки України після зустрічі з питань миру у Джідді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: