ЄС готовий запропонувати план використання заморожених російських активів – деталі

Читать на русском
Лідери держав та урядів ЄС обговорювали цю тему на останньому засіданні Європейської Ради в наприкінці червня.
Фото: AFP

Європейська комісія готова надати пропозиції щодо використання заморожених російських активів в інтересах України, які враховуватимуть позиції держав-членів ЄС.

Про це речник Єврокомісії Крістіан Віганд повідомив під час відеобрифінгу.

Конфіскація російських активів в Україні та світі: як просувається вилучення майна агресораПро те, скільки активів країни-агресора заморожено на Заході, як йде справа з їх конфіскацією в Україні, Європі та США – в матеріалі Слово і діло

Згідно з його словами, Єврокомісія працювала над цим питанням із іспанським головуванням Ради ЄС з метою вивчення різних шляхів його вирішення.

«Ми можемо зробити юридичну пропозицію, яка враховує обмін думками з державами-членами ЄС. Ідуть інтенсивні контакти з нашими партнерами щодо G7, тому що важливо забезпечити хорошу міжнародну координацію», - заявив Віганд під час брифінгу в Брюсселі.

Віганд нагадав, що лідери держав та урядів ЄС обговорювали цю тему на останньому засіданні Європейської Ради в наприкінці червня.

«Ми працюємо з іспанським головуванням над поетапним підходом і підтримуємо ці дискусії. Ми також направили відповідний документ іспанському головуванню наприкінці липня», – сказав він.

При цьому, представник Єврокомісії не став уточнювати, коли саме буде зроблено пропозицію щодо використання заморожених російських активів.

Нагадаємо, Україна готує механізм конфіскації 500 млрд доларів заморожених активів росії.

Раніше ми повідомляли, що Захід пообіцяв змусити росію заплатити за війну в Україні, але домогтися цього важко, оскільки немає правового засобу, який дає змогу конфіскувати заморожені активи рф.

Напередодні стало відомо, що влада фінської столиці Гельсінкі може конфіскувати під свій контроль одну з найбільших арен у країні, яка належить російським олігархам

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: