Україна готує механізм, щоб конфіскувати 500 млрд дол. заморожених активів рф

Читать на русском
Україна готує механізм, який дозволить конфіскувати до 500 мільярдів доларів заморожених на Заході активів російської федерації.
kmu.gov.ua

Україна готує механізм, який дозволить конфіскувати до 500 мільярдів доларів заморожених на Заході активів російської федерації.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на Конференції з питань відновлення України у Лондоні 21 червня.

Конфіскація російських активів в Україні та світі: як просувається вилучення майна агресораПро те, скільки активів країни-агресора заморожено на Заході, як йде справа з їх конфіскацією в Україні, Європі та США – в матеріалі Слово і діло

Відомо, що конфіскація російських активів має стати основним джерелом отримання коштів на відновлення України. Тому в уряді готують механізм, який дозволить конфіскувати до 500 мільярдів доларів.

«Росія має заплатити за те, що зруйнувала. Ми готуємо справедливий механізм, який дозволить конфіскувати до 500 млрд доларів заморожених на Заході російських активів», – заявив Шмигаль.

Відзначимо, що Рада Європи вже прийняла історичне рішення про створення Реєстру збитків, завданих агресією рф проти України. Це є першим компонентом Міжнародного компенсаційного механізму. Другим джерелом відбудови будуть кошти українського бюджету, в тому числі кошти від конфіскації російських активів в Україні. Також використовуватимуть допомогу міжнародних партнерів.

Раніше повідомляли, що Європейський Союз обговорює варіанти передачі Україні прибутку від заморожених активів росії. Йдеться про виплату відсотків у розмірі 734 млн євро.

Тоді як Україна після 24 лютого конфіскувала активи лише одного із шести підсанкційних топполітиків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: