Путін, найімовірніше, наказав збити літак Пригожина, щоб помститися за приниження – ISW

Читать на русском
Володимир путін майже напевно наказав російському військовому командуванню збити літак Пригожина, щоб помститися за приниження після заколоту вагнерівців.
Getty Image

Володимир путін майже напевно наказав російському військовому командуванню збити літак Пригожина, щоб помститися за приниження після заколоту «вагнерівців».

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни.

Аналітики відзначають, що представники ЗС рф, зокрема міністр оборони Сергій Шойгу та начальник Генштабу генерал армії Валерій Герасимов, навряд чи стратили б Євгена Пригожина без наказу путіна. За їхніми словами, російська політична сфера і безпека, ймовірно, розглядали подальше виживання голови ПВК «Вагнера» особистою справою диктатора.

В ISW зазначили, що робитимуть свої оцінки, виходячи з припущення, що путін замовив вбивство Пригожина, якщо не з'являться докази зворотного. При цьому раніше аналітики вважали, що керівник Кремля навряд чи вб'є ватажка «вагнерівців» через страх розлютити їх.

Нагадаємо, 23 серпня у Тверській області рф розбився літак Пригожина. Тоді зазначали, що усі пасажири загинули, їхні тіла знайшли рятувальники.

Згодом в росії підтвердили загибель Євгена Пригожина.

Центр інформаційного спротиву писав, що на тлі його ймовірної смерті «вагнерівці», ймовірно, намагаються виїхати з Білорусі до росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: