У Пентагоні мають сумніви, що літак Пригожина збила ракета

Читать на русском
США поки що не мають вичерпної інформації про ситуацію з аварії літака, на борту якого міг перебувати ватажок групи Вагнера Євген Пригожин, але вважають, що його, швидше за все, вбили.
Фото: aussiedlerbote.de

Засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, найімовірніше, загинув під час аварії літака під Твер'ю, вважає міністерство оборони США. Однак він не має даних, що літак був збитий ракетою.

Про це повідомив на брифінгу у четвер, 24 серпня, речник Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер.

«Наша первісна оцінка, заснована на безлічі факторів, полягає в тому, що він, швидше за все, був убитий», - сказав Райдер.

Він додав, що Пентагон «наразі не має жодної інформації», що вказує на те, що літак Пригожина був збитий ракетою класу «земля-повітря». Повідомлення, що розповсюджуються в ЗМІ з цього приводу, Райдер назвав «неточними».

Речник Пентагону відмовився надавати інші подробиці, заявивши, що у США немає додаткової інформації стосовно ймовірної загибелі Пригожина.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters з посиланням на двох американських посадовців повідомило, що літак, пасажирами якого вказувалася верхівка ПВК «Вагнер», могла збити ракета з території росії.

В ISW припустили, що путін наказав збити літак Пригожина, щоб помститися за приниження.

Нагадаємо, 23 у Тверській області розбився літак Пригожина, на борту якого було керівництво групи «Вагнера».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: