Лукашенко стверджує, що через путіна попереджав Пригожина про можливий замах

Читать на русском
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що попереджав засновника ПВК Вагнера Євгена Пригожина про замах.
Фото: EPA

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що попереджав засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина про замах.

Слова диктатора цитує білоруський державний портал БЕЛТА.

Лукашенко заявив, що не давав Пригожину гарантій безпекиСамопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відреагував на ймовірну смерть ватажка ПВК Вагнер Євгена Пригожина.

За його словами, інформацію було передано Пригожину через президента росії володимира путіна.

«Коли ми літали в Емірати, до мене надійшла дуже серйозна інформація від джерел, глибших за які не буває, про замах на Пригожина. Протягом двох годин знайшли посла росії в Еміратах, викликали його до мене. Я передав йому шифрограму в Кремль путіну та Бортникову про можливий замах на Пригожина», - стверджує Лукашенко.

Він сказав, що згодом уточнив у ватажка «вагнерівців», чи дійшла до нього ця інформація. Пригожин у відповідь нібито підтвердив, що путін розповів йому про замах, що готується.

Нагадаємо, літак Пригожина розбився увечері 23 серпня – усі пасажири та члени екіпажу загинули. На борту значився і сам ватажок ПВК «Вагнер».

Путін вже фактично підтвердив смерть Пригожина. В ISW припустили, що російський диктатор наказав збити літак, щоб помститися ватажку вагнерівців за приниження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: