ЄС може розширити програму підготовки українських військових

Читать на русском
Країни Європейського Союзу мають розглянути можливість суттєвого розширення програми підготовки українських військових. Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.
Фото: europarl.europa.eu

Країни Європейського Союзу мають розглянути можливість суттєвого розширення програми підготовки українських військових.

Про це 30 серпня заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, цитує його Європейська правда.

В яких країнах проходять підготовку українські військові та чому навчаютьсяУ яких країнах зараз проходять підготовку українські військові, яким навичкам та поводженню з якою технікою навчаються – на інфографіці.

За словами Борреля, поточний план Євросоюзу передбачає навчання 30 тисяч українських солдатів та офіцерів до кінця року.

Станом на кінець серпня країнам вдалося підготувати 25 тисяч військових ЗСУ. Очікується, що на плановий показник Євросоюз зможе вийти вже у жовтні.

«У зв’язку з цим я запропонував міністрам оборони підвищити цільовий показник місії до 40 тисяч військовослужбовців до кінця року», – заявив Боррель.

Варто зазначити, що наприкінці липня в ЄС почав діяти план розширення виробництва боєприпасів і ракет, який, серед іншого, стосується постачання снарядів в Україну.

Раніше повідомлялося, що Рада ЄС ухвалила рішення про збільшення загальної фінансової стелі Європейського фонду світу до 12 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: