ВАКС призначив засідання у справі про 8,25 млн грн збитків «Центренерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно чотирьох обвинувачених у завданні збитків державній компанії.

Вищий антикорупційний суд призначив на 4 вересня підготовче засідання за обвинуваченням колишніх трьох посадовців ПАТ «Центренерго» та керівника приватної компанії у завданні підприємству 8,25 млн грн збитків.

Таке рішення 25 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні №52022000000000399 від 06.12.2022, за обвинуваченням (Олександр Уварова, Ярослава Громка, Володимира Мельничука та Андрія Короткевича-Лещенка – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України, на 08:10 4 вересня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 20 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру двом ексчленам правління ПАТ «Центренерго», чинному начальнику одного з департаментів ПАТ «Центренерго» та директору приватного підприємства «Юнайтед Енерджі». Йшлося про ексчленів компанії Олександр Уварова та Ярослава Громка, керівника департаменту матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Центренерго» Володимира Мельничука та директору «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка.

Як встановило слідство, у листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» уклало з приватною компанією «Юнайтед Енерджі» договір на поставку газу, а у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго» вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. В результаті, ПАТ «Центренерго» завдано збитків на суму 8,25 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: