ВАКС дозволив заочне слідство щодо експосадовців «Центренерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування у справі.

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на проведення заочного розслідування стосовно колишнього члена дирекції ПАТ «Центренерго» Олександра Уварова і ексдиректорки департаменту з фінансово-економічних питань та енерготрейдінгу компанії Катерини Токар.

Таке рішення 1 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно підозрюваного (Олександра Уварова – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваної (Катерини Токар – ред.), яка підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України», – йдеться в рішенні.

Раніше НАБУ оголосило в розшук Уварова.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям «Центренерго» та керівнику приватної компанії у зловживаннях на 176,8 млн грн. За інформацією «Слово і діло», йшлося про ексчлена «Центренерго» Олександра Уварова та ексдиректору департаменту «Центренерго» Катерину Токар, а також керівника приватної компанії «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка. Уварову та Токар про підозру повідомили заочно.

За даними слідства, у 2020 році ПАТ «Центренерго» уклав угоду про продаж електроенергії ТОВ «Юнайтед Енерджі»-переможцю аукціону. Через невідбір законтрактованої за цими угодами електроенергії компанія-переможець мала сплатити штраф. Аби цього уникнути, з ПАТ заднім числом уклали додаткові угоди: виключили з основних угод положення про дозволені межі відхилення від обсягів відібрання електроенергії.

Такі зміни дозволили згаданому ТОВ відбирати будь-який обсяг електроенергії, незважаючи на те, що за умовою проведених аукціонів відібрання договірного обсягу електроенергії мало бути гарантоване. У результаті цих дій ПАТ не отримало 176,8 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: