ВАКС продовжив обов'язки підозрюваному у справі про збитки «Центренерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про продовження строку дії покладених на підозрюваного обов'язків.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 12 вересня строк дії обов'язків, покладених на керівника приватної компанії «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка. НАБУ і САП підозрюють його у завданні 176,8 млн грн збитків ПАТ «Центренерго».

Таке рішення 14 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив 32,2 млн грн застави Андрію Короткевичу-Лещенку. На нього також поклали такі обов'язки: повідомляти про зміну місця свого проживання; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу; утримуватись від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків, проте ВАКС скасував заборону підозрюваного покидати Київ та Київську область без дозволу та зняв браслет.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії покладених на підозрюваного обов'язків - задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 18.05.2023 на підозрюваного», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям «Центренерго» та керівнику приватної компанії у зловживаннях на 176,8 млн грн. За інформацією «Слово і діло», йшлося про ексчлена «Центренерго» Олександра Уварова та ексдиректору департаменту «Центренерго» Катерину Токар, а також керівника приватної компанії «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка. Уварову та Токар про підозру повідомили заочно.

За даними слідства, у 2020 році ПАТ «Центренерго» уклав угоду про продаж електроенергії ТОВ «Юнайтед Енерджі»-переможцю аукціону. Через невідбір законтрактованої за цими угодами електроенергії компанія-переможець мала сплатити штраф. Аби цього уникнути, з ПАТ заднім числом уклали додаткові угоди: виключили з основних угод положення про дозволені межі відхилення від обсягів відібрання електроенергії.

Такі зміни дозволили згаданому ТОВ відбирати будь-який обсяг електроенергії, незважаючи на те, що за умовою проведених аукціонів відібрання договірного обсягу електроенергії мало бути гарантоване. У результаті цих дій ПАТ не отримало 176,8 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: