Рада розширила список тих, хто підлягає мобілізації: кому скасували право на відстрочку

Читать на русском
Згідно з новим законопроєктом, тепер опікуни людей з інвалідністю 1 та 2 груп можуть бути призвані на службу до лав ЗСУ, якщо крім них є кому доглядати за родичем.
Армія Inform

Верховна Рада розширила перелік категорій людей, які підпадають під призов. Так, скасували право на відстрочку від мобілізації тим, хто має родичів з інвалідністю

Така норма прописана в законопроєкті №9342.

Так, відстрочка надається особам, чиї дружини (чоловіки), один з батьків або батьків дружини (чоловіка) мають інвалідність І або ІІ групи.

До другого читання було внесено правку, яка доповнила цей абзац словами «за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, які зобов'язані відповідно до закону їх утримувати».

Після підписання закону президентом не служити можна буде лише в тому випадку, якщо в родині більше немає інших людей, здатних утримувати особу з інвалідністю.

Нагадаємо, що в цьому ж законопроєкті врегулювали доплати та відпустки всім категоріям військовослужбовців. Тепер дозволяється відпустка 30 днів і ще 10 днів за сімейними обставинами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: