ВАКС частково конфіскував активи першого члена ради федерації росії

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання Мін'юсту про застосування санкції до так званого сенатора ради федерації.
Сергій Цеков

Вищий антикорупційний суд конфіскував частину активів так званого сенатора, першого члена ради федерації російської федерації від влади окупованого Криму Сергія Цекова.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

В суді не назвали прізвище так званого сенатора, але, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Сергія Цекова. В одному з рішень у справі вказується, що Міністерство юстиції подало позов і просило конфіскувати таке його майно: нежиле приміщення загальною площею 648,4 квадратних метри; будівлю навчального корпусу загальною площею 150,2 кв. м; будинок загальною площею 63,8 кв. м; житловий будинок з надвірними побудовами загальною площею 58 кв. м і земельну ділянку площею 1138 кв. м; 1/2 житлового будинку з господарсько-побутовими будівлями загальною площею 57,3 кв. м і земельну ділянку площею 593 кв. м; квартиру загальною площею 95,7 кв. м; гараж загальною площею 21,7 кв. м і автомобіль Kia Sportage 1998 року випуску.

«Колегія суддів ВАКС частково задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції України до російського політика, сенатора, першого члена ради федерації рф від влади окупованого Криму з 24 вересня 2014 року щодо конфіскації активів на підставі пункту 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції». Рішенням суду в дохід держави стягнуто квартиру загальною площею 95,7 кв. м у Криму, гараж загальною площею 21,7 кв. м, 1/2 частину житлового будинку з господарсько-побутовими будівлями загальною площею 57,3 кв. м та житловий будинок з надвірними побудовами загальною площею 58 кв. м у Сімферополі», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС конфіскував активи російського олігарха Аркадія Ротенберга. Раніше антикорупційний суд також конфіскував на користь держави контрольний пакет акцій PIN банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: