Мін'юст просить конфіскувати російські турбореактивні авіадвигуни

Читать на русском
Антикорупційний суд розгляне позов Міністерства про конфіскацію активів російської авіаційної компанії, якій належать двигуни.
фото: uk.wikipedia.org

Вищий антикорупційний суд розгляне позов про конфіскацію шести авіаційних турбореактивних двоконтурних двигунів Д-18Т, які належать Volga-Dnepr Airlines (Ireland) Ltd. Ці двигуни використовують для надважких українських транспортників типу Ан-124 «Руслан».

Таке рішення 17 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, Міністерство юстиції просить конфіскувати шість авіадвигунів Д-18Т, які ввозилися Volga-Dnepr Airlines (Ireland) Ltd в Україну. Наразі ці двигуни передані на відповідальне зберігання ДП «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка О.Г. Івченка», АТ «Мотор-Січ» та ДП «Красилівський агрегатний завод». Компанія Volga-Dnepr Airlines (Ireland) Ltd входить до групи російських компаній «Волга-Дніпро», власниками якої є росіяни Сергій Шкляник і Олексій Ісайкін.

«Позовну заяву Міністерства юстиції України до Volga-Dnepr Logistics B.V., ТОВ «Волга-Дніпро-Москва», ТОВ «Авіакомпанія Волга-Дніпро» та Volga-Dnepr Airlines (Ireland) Limited про застосування санкції, передбаченої пунктом 11 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції» - прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі. Призначити справу до розгляду в судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи, яке відбудеться 29 серпня 2023 року о 08:30», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, антикорупційний суд розпочав розгляд позову Мін'юсту про конфіскацію низки майна, яке належить російським олігархам-власникам VS Energy Михайлу Воєводіну, Євгену Гінеру і Олександру Бабакову. Зокрема, йдеться про ПрАТ «Кіровоградобленерго»; ПрАТ «Рівнеобленерго»; АТ «Херсонобленерго»; АТ «Чернівціобленерго»; АТ «Житомиробленерго»; ПАТ «Енергетична компанія «Севастопольенерго»; АТ «Хмельницькобленерго» і ПАТ «Миколаївобленерго».

Раніше ВАКС конфіскував продукцію авіаційного заводу рф, переданого «Антонову».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: