У Варшаві конфісковують будівлю школи при посольстві рф

Читать на русском
В суботу, 29 квітня, у Варшаві на баланс міста конфісковують будівлю, в якій розміщується російська школа при посольстві рф у Польщі.
Ł. Zaranek

В суботу, 29 квітня, у Варшаві на баланс міста конфісковують будівлю, в якій розміщується російська школа при посольстві рф у Польщі.

Про це пише TVP Info.

Відомо, що представники поліції попри протести росіян дали працівникам та охоронцям школи час до 19 години, аби вони залишили будівлю.

У МЗС росії уже висловили протест щодо цього. Зокрема, посол Сергій Андрєєв назвав ці дії незаконними і пообіцяв відповідь з боку Москви. За його словами, такі дії Польщі суперечать Віденській конвенції, і російська сторона опротестовуватиме це рішення.

Зауважимо, що вирок суду про передачу у власність Варшави будівлі, де розташована російська школа, був ухвалений ще у 2016 році. В березні 2022 року МЗС Польщі заявило, що рекомендуватиме органам влади розпочати процедуру взяття на баланс держави двох приміщень у Варшаві, якими володіє росія, але які не використовуються з дипломатичною і консульською метою. Мова йде про цю школу та будинок на вул. Собеській, 100, який перейшов у власність міста у квітні минулого року.

Раніше повідомляли, що у Москві суд призупинив на 90 діб роботу Англо-американської школи, визнавши керівництво винним в адміністративному порушенні вимог щодо ведення загальноосвітньої діяльності в росії.

Також варто відзначити, що Україна після 24 лютого конфіскувала активи лише одного із шести підсанкційних топполітиків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: