Справа судді Тандира: правоохоронці завершили розслідування резонансної ДТП на блокпосту

Читать на русском
Правоохоронці завершили розслідування стосовно судді Олексія Тандира, який у стані алкогольного сп'яніння збив на смерть нацгвардійця на блокпосту. Про це йдеться у заяві ДБР.
Фото: Telegraf

Правоохоронці завершили розслідування стосовно судді Олексія Тандира, який у стані алкогольного сп'яніння збив на смерть нацгвардійця на блокпосту.

Про це йдеться у заяві пресслужби Державного бюро розслідувань.

В даний момент матеріали кримінального провадження відкриті для ознайомлення стороні захисту.

У ДБР розповіли, що слідчі за цей час провели 18 експертиз, серед яких судово-медичні, хімічні, технічні та інші.

«Оскільки суддя володіє спеціальними професійними знаннями, під час відібрання біологічних зразків він спробував спотворити їх зміст із метою приховування стану алкогольного сп'яніння. Незважаючи на це, висновками судових експертиз підтверджено вміст алкоголю у зразках», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за версією слідства, 26 травня суддя Олексій Тандир на смерть збив на блокпості в Києві співробітника Національної гвардії Вадима Бондаренка. Того ж дня правоохоронці повідомили його про підозру.

Наприкінці травня Тандира було заарештовано без права застави, а вища рада правосуддя тимчасово усунула його від здійснення правосуддя. Нещодавно у ДБР офіційно підтвердили, що суддя був п'яний, коли збив нацгвардійця.

У середині липня Печерський райсуд продовжив запобіжний захід Олексію Тандиру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: