Судді Тандиру, який збив на смерть нацгвардійця, продовжили арешт

Читать на русском
Суд продовжив запобіжний захід Олексію Тандиру, підозрюваному у скоєнні смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння в Києві.
фото Суспільне

Печерський районний суд Києва продовжив утримання під вартою судді Олексію Тандиру, якого підозрюють у збитті насмерть нацгвардійця на блокпосту у Києві.

Про це повідомляє Суспільне у п'ятницю, 18 серпня.

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

За клопотанням столичної прокуратури, Тандиру продовжили арешт до 9 вересня 2023 року без права внесення застави.

Нагадаємо, у ніч проти 26 травня суддя Олексій Тандир, тоді голова Макарівського районного суду Київської області, збив на блокпосту у Києві співробітника Національної гвардії Вадима Бондаренка. Від травм 23-річний військовий загинув на місці. Того ж дня правоохоронці повідомили судді про підозру.

Справу розслідують за ч. 3 статті 286-1 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння, що спричинило смерть потерпілого).

Наприкінці травня Тандира було заарештовано без права застави, а Вища рада правосуддя тимчасово усунула його від здійснення правосуддя. У ДБР офіційно підтвердили, що суддя був п'яний, коли збив нацгвардійця.

У середині липня Печерський райсуд продовжив запобіжний захід Олексію Тандиру. А у серпні суд відхилив апеляцію адвокатів колишнього судді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: