Справу Тандира, який збив на смерть нацгвардійця, передали до суду

Читать на русском
Обвинувальний акт відносно колишнього голови Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандири передали до суду.
Getty Image

Обвинувальний акт відносно колишнього голови Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандири передали до суду.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

Відомо, що на початку серпня працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно судді, який за кермом автомобіля на смерть збив 23-річного нацгвардійця на блокпосту у Києві. Відзначають, що за час розслідування було проведено 18 експертиз, серед яких судово-медичні, хімічні, технічні та інші.

«Оскільки суддя володіє спеціальними професійними знаннями, методиками та багатою судовою практикою розгляду правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, під час відібрання біологічних зразків він спробував спотворити їх вміст з метою приховування стану алкогольного сп’яніння», – додають в ДБР.

Попри це, висновками судових експертиз було підтверджено вміст алкоголю у наданих зразках. Відтак суддя підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, наприкінці травня Тандира було заарештовано без права застави, а Вища рада правосуддя тимчасово усунула його від здійснення правосуддя.

18 серпня Печерський районний суд Києва продовжив утримання його під вартою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: