Стало відомо, скільки школярів Києва навчатимуться офлайн

Читать на русском
У Києві цього року у 2,5 рази більше школярів навчатимуться офлайн. В укриттях забезпечено місця для майже 190 тисяч осіб.
pon.org.ua

З 1 вересня у Києві на офлайн-навчання вийдуть 240 тисяч школярів. Це у 2,5 рази більше, ніж торік.

Про це розповів заступник голови столичної адміністрації Валентин Мондрієвський.

Школярам 1 вересня розкажуть про ментальне здоров'я та допомогу при стресіМОН запропонувало вчителям 1 вересня провести перший урок у школах на тему важливості ментального здоров'я.

«240 тисяч – це в 2,5 рази більше, ніж минулого року, коли тільки 94 тисяч батьків вирішили відправити дітей на офлайн-навчання», – зазначив Мондрієвський.

За його словами, на сьогодні 417 шкіл із 420 мають укриття, в яких вдалося забезпечити майже 190 тисяч місць. У тих школах, де охочих навчатися більше, ніж місць у укриттях, діятиме змішана система навчання.

«Зокрема можливе використання такого механізму як друга зміна або перемінне офлайн/онлайн-навчання, проте – винятково для учнів старших класів. Початкова школа буде навчатись винятково офлайн, бо це й інше засвоєння матеріалу, й можливість обом батькам працювати на своїй основній роботі», – додав він.

Нагадаємо, навчальний рік у школах Києва триватиме з 1 вересня до 31 травня. Але компенсаторні заняття та атестація будуть до кінця червня.

Загалом в українських школах діятимуть три формати навчання залежно від ситуації із безпекою в області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: