Школярам 1 вересня розкажуть про ментальне здоров'я та допомогу при стресі

Читать на русском
МОН запропонувало вчителям 1 вересня провести перший урок у школах на тему важливості ментального здоров'я.
usionline.com

Міністерство освіти і науки запропонувало вчителям 1 вересня провести перший урок у школах щодо важливості ментального здоров'я. Під час заняття педагогам надали можливість скористатися матеріалами психологів.

Про це повідомила пресслужба МОН 29 серпня.

Школярі вивчатимуть на уроках мінну безпеку – МОНМінна безпека стане обов'язковим доповненням до шкільного курсу Здоров'я, безпека та добробут.

Урок із назвою «Ти як? Повертаємось до школи!» розроблено спільно із всеукраїнською програмою ментального здоров'я «Ти як?» та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Він створений для двох вікових категорій, а саме для 1-6 та 7-11 класів.

У МОН зазначили, що з початком нового навчального року збільшиться кількість навантаження на дітей, а до стресу, викликаного війною, додасться необхідність взаємодіяти з однолітками та вчителями, адаптуватися до навчання у нових форматах та умовах.

Тому урок навчить дітей кількох технік саморегуляції для того, щоб подолати страх чи тривожність, заспокоїтися, розслабитися та підтримати себе.

Матеріали уроку містять відеозвернення психологів, які розкажуть дітям про те, як працюють наші емоції та покажуть прості вправи, які допоможуть стабілізуватися у складні моменти.

Нагадаємо, у Кабміні розповіли, як навчатимуться школярі з 1 вересня. У КМДА озвучили терміни навчального року у київських школах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: