Як навчатимуться школярі з 1 вересня: Шмигаль озвучив нововведення

Читать на русском
З 1 вересня у школах діятимуть три формати навчання. Там, де ситуація із безпекою напружена, діти не сядуть за парти.
фото Денис Шмигаль/Telegram

В Україні з 1 вересня у школах діятимуть три формати навчання. У кожній області свій – залежно від ситуації з безпекою. Також з'явиться нова форма навчання у дистанційних школах.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 11 серпня.

Скільки ґаджетів для українських шкіл передали партнери та скільки ще не вистачаєСкільки гаджетів передали школам за час повномасштабної війни та скільки ще не вистачає – на інфографіці.

За його словами, у рамках нового навчального року у школах України буде три формати навчання.

«З боку обласних військових адміністрацій має бути регулярний моніторинг безпекової ситуації в громадах. Залежно від рівня загроз прийматимуть формат навчання – очний, онлайн чи змішаний», – розповів прем'єр.

Шмигаль наголосив, що там, де є загроза життю чи здоров'ю дітей, очного навчання не буде.

«Місцева влада краще розуміє ситуацію у себе в громадах, а тому остаточні рішення про формат навчання прийматимуть саме на місцях», – додав прем'єр-міністр.

Також Шмигаль розповів, що Кабінет міністрів ухвалив рішення запровадити нову форму навчання у дистанційних школах.

«Запроваджуємо нову форму навчання у вибраних дистанційних школах в кожній області. Учні, які перебувають за кордоном, вивчатимуть український компонент шкільної програми. Він займатиме 6-8 годин на тиждень», – сказав він.

Решту предметів, за його словами, діти опанують у школах країн, де перебувають.

Прем'єр розповів і про ситуацію із укриттями у школах. За даними глави уряду, 68% навчальних закладів мають укриття різного типу. Це дозволяє розмістити там 4,7 млн учнів та вчителів.

Нагадаємо, нещодавно у МОН розповіли, скільки навчальних закладів забезпечено укриттями. Також повідомлялося, скільки навчальних закладів у Києві забезпечено укриттями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: