Війська рф під Куп'янськом повторюють тактику боїв за Бахмут – ЗСУ

Читать на русском
Окупанти задіюють так звані роти Шторм-Z. Це репліка на підрозділи Вагнера, що воювали під Бахмутом.
Фото:Сергій Череватий/Facebook

Російські військові під Куп'янськом повторюють тактику, яку використовували на Бахмутському напрямку. Окупанти відправляють в атаки колишніх в'язнів, які майже не готові до бою.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону у четвер, 17 серпня.

Оборона Куп'янська: Сирський заявив про прийняття ряду важливих рішеньНа Куп'янському напрямку сьогодні було прийнято ряд важливих рішень для забезпечення надійності оборони.

За його словами, окупанти на Куп'янському напрямку частково повторюють тактику боїв на Донбасі, а саме біля Бахмута.

«Певні елементи, так. Зокрема про це говорив командувач в інтерв'ю, що вони залучають так звані роти «Шторм-Z». Це репліка на підрозділи «Вагнера». Можливо, навіть менш вдала», – сказав Череватий.

За його словами, ці штурмові роти здебільшого складаються із колишніх в'язнів або людей з кримінальним минулим. Однак вони ще менше підготовлені до бою, ніж найманці ПВК «Вагнера».

«Як правило, це люди з кримінальним минулим (з рот «Шторм-Z» – ред.) чи ті, які під тиском правоохоронних органів, маючи ризики бути засудженими, підписують контракти», – пояснив Череватий.

Нагадаємо, днями повідомлялося, що ЗСУ перекинули резерви під Куп'янськ та Лиман. Британські розвідники раніше пояснили цілі наступу росіян у напрямку Куп'янська.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: