Оборона Куп'янська: Сирський заявив про прийняття ряду важливих рішень

Читать на русском
На Куп'янському напрямку сьогодні було прийнято ряд важливих рішень для забезпечення надійності оборони.
Getty Image

На Куп'янському напрямку сьогодні було прийнято ряд важливих рішень для забезпечення надійності оборони.

Про це повідомляє Military Media Center.

Відомо, що сьогодні, 16 серпня, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський побував на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямку, де поспілкувався з командирами частин.

Він заявив, що росіяни штурмовими загонами щоденно намагаються прорвати оборону ЗСУ з метою блокування й подальшого захоплення Куп'янська. Відтак для оборони міста було прийнято ряд важливих рішень.

«У зв’язку з ускладненням обстановки на Куп’янському напрямку, більшу частину дня працював у частинах, які ведуть оборону на підступах до міста. Противник штурмовими загонами, що комплектуються переважно в’язнями, щоденно, на різних напрямках, намагається прорвати оборону наших військ, маючи на меті блокування, а згодом і захоплення Куп‘янська. За результатами роботи з командирами на цьому напрямку було прийнято ряд важливих рішень, які забезпечать надійність оборони», – розповів Сирський.

Він також відзначив, що російські війська перегруповуються на Лиманському напрямку. Зокрема, ворог замінює частини, які втратили боєздатність, і не полишає планів щодо нових наступальних дій. Тоді як на Бахмутському напрямку ситуація складна, але контрольована.

Напередодні стало відомо, що українське командування направило резерви на Куп'янський та Лиманський напрямок. Це зробили для того, щоб просування російських військ було неможливим.

Раніше речник Східного угруповання військ Сергій Череватий заявляв, що усі плани росіян біля Куп'янська ЗСУ знають та зривають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: