Ташева розповіла, скільки колаборантів у Криму можуть постати перед судом після деокупації

Читать на русском
Представниця президента зазначила, що влада вже спілкується з різними відомствами та українськими громадянами в Криму, щоб ті по можливості залишили півострів, а не співпрацювали з окупантами.
Фото: РБК-Україна

Після деокупації Криму Україна може притягнути до відповідальності близько 10 тисяч колаборантів.

Про це розповіла постійна представниця президента України на півострові Таміла Ташева, її цитує Newsweek.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

Вона повідомила, що влада вже спілкується з різними відомствами та українськими громадянами в Криму, щоб ті по можливості залишили півострів, а не співпрацювали з окупантами.

«Якщо ви залишитеся і братимете участь у незаконній окупації та військових злочинах, скоєних росіянами, ви будете притягнуті до відповідальності. Це буде нелегкий процес, тож ми вже розробляємо правову базу для майбутніх розглядів. Багато хто буде притягнутий до відповідальності, але це будуть не мільйони і навіть не сотні тисяч. Можливо, 10 000», – сказала Ташева.

Водночас Ташева зазначила, що громадяни України, які не співпрацювали з росіянами, будуть зважати на жертви вторгнення.

«Ключовим моментом є те, що українці, які опинилися в умовах окупації і не працювали з росіянами, вважатимуться жертвами окупації, і ми зробимо все, щоб захистити їхні права. І можуть бути пом'якшувальні обставини – багато з них стали жертвами російської пропаганди, залякувань та погроз. Все це потрібно враховувати», – наголосила Ташева.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що війну не буде закінчено, поки Крим перебуває під окупацією.

У свою чергу, міністр оборони Олексій Резніков висловлював думку, що Україна візьме Крим без бою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: