ВАКС продовжив запобіжні заходи прокурорам з Дніпра

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку обов'язків, покладених на підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 16 жовтня строк дії обов'язків, покладених на заступника керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіслава Батрака. НАБУ і САП підозрюють його у створенні штучних доказів обвинувачення та притягненні до кримінальної відповідальності невинної особи.

Таке рішення 16 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата визначила Батраку 2,013 млн грн застави. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, де знаходиться його зареєстроване місце проживання, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Станіслава Батрака – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України. Визначити термін дії обов'язків до 16.10.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Також ВАКС продовжив до 18 жовтня строк тримання під нічним домашнім арештом прокурора Слобожанської окружної прокуратури Сорі Саване. Він зобов'язаний: прибувати за першим викликом; не відлучатися без дозволу із населеного пункту, де знаходиться його зареєстроване місце проживання, та населених пунктів, віднесених до територіальної юрисдикції Слобожанської окружної прокуратури; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури.

Нагадаємо, антикорупційні органи викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення про притягнення до відповідальності невинної особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: