Спецоперація ГУР у Криму: названа кількість вбитих військових рф

Читать на русском
У ГУР озвучили результати спецоперації у Криму. Наші військові завдали втрат ворогові як у техніці, так і в живій силі.
ілюстративне фотофото УНІАН

Українські військові під час нічної спецоперації в Криму знищили щонайменше 30 окупантів та пошкодили чотири швидкохідні катери росіян.

Про це повідомив речник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Андрій Юсов у коментарі Суспільному у четвер, 24 серпня.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

За його словами, спецоперація проводилася біля села Маяк.

«В результаті спецоперації ГУР та ВМСУ біля населеного пункту Маяк в окупованому Криму, українські військові пошкодили чотири швидкохідні катери і знищили щонайменше 30 росіян», – сказав він.

Згідно з інтерактивною картою військових об'єктів Криму, саме біля села Маяк знаходиться база 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил рф.

У свою чергу, керівник ГУР Кирило Буданов назвав головну мету висадки українських військових у Криму.

«Важливість цієї операції полягає в тому, щоб люди насамперед навіть не на території материкової України, а люди в Криму повірили в те, що перемога не за горами, і звільнення їх – теж не за горами. Повернення до нормального життя продовжується. Про них ніхто не забув. І ніхто не збирається просто так їх там залишати», – сказав Буданов в ефірі телемарафону.

За його словами, ударами по Криму справа не закінчиться, ще «буде наземна операція та повернення наших територій».

Нагадаємо, 24 серпня стало відомо, що вночі розвідники ГУР висадилися в Криму на острові Тарханкут у рамках спецоперації і дали бій. Також наші військові вивісили там український прапор.

Президент Володимир Зеленський прокоментував спецоперацію в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: