Данілов прокоментував можливість проведення виборів під час війни

Читать на русском
Данілов зазначив, що в умовах війни держава не зможе забезпечити участь у виборчому процесі всім громадянам, зокрема військовим та біженцям.
Фото: УП

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що ніхто не дозволить проводити вибори в Україні у несправедливий спосіб.

Він сказав про це в інтерв'ю «Українській правді».

Данілов зазначив, що під час повномасштабної війни держава не зможе забезпечити участь у виборчому процесі всім громадянам, зокрема військовим та біженцям.

«Мені складно уявити, як будуть голосувати хлопці і дівчата, які сьогодні знаходяться під Бахмутом, які знаходяться сьогодні на інших ділянках фронту. Як це фізично зробити? А якщо вони не будуть голосувати, тоді це несправедливо. Вони захищають нашу країну. От вони мають кинути і кудись іти голосувати чи як? Хто собі як це уявляє? А ті громадяни, які знаходяться зараз за межами нашої країни, які тимчасово виїхали? Тут багато виникає питань, на які треба давати відповіді. Ніхто не дозволить нікому проводити вибори в несправедливий спосіб», – сказав він.

Зазначимо, у червні президент Володимир Зеленський говорив, що вибори у 2024 році можуть відбутися за умови, що війна в країні закінчиться.

29 липня спікер парламенту Руслан Стефанчук сказав, що «конституційної заборони проводити вибори під час воєнного стану немає».

При цьому пізніше він підтвердив, що парламентські вибори в Україні проводитимуть після перемоги у війні. Але для їх проведення будуть потрібні зміни до законодавства.

За словами представника президента у Раді Федора Веніславського, питання проведення виборів під час війни не стоїть на порядку денному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: