Буданов розкрив деталі спецоперації з виманювання російського Мі-8

Читать на русском
Керівник ГУР Кирило Буданов висловився про спецоперацію з виманювання російського Мі-8. Він заявив, що це одна з найкращих операцій в історії відомства.
Фото: РБК-Україна

Операція з виманювання та приземлення російського вертольота Мі-8 є однією з найкращих в історії Головного управління розвідки.

Про це керівник ГУР Кирило Буданов заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

За словами глави відомства, розвідники змогли знайти правильний підхід до пілота, а також створили умови, щоби вивезти непомітно всю його родину.

«Ми нарешті змогли створити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається. Коли вони зрозуміли, де вони сіли, вони спробували втекти. На жаль, їх було знищено, хотілося б взяти живими, але маємо, що маємо», – сказав Буданов.

Він також повідомив, що російський пілот, який перегнав літак, вже знаходиться в Києві.

«Він чудово почувається, все в нього добре. Він має два варіанти, але він схиляється до того, щоб бути тут», – зазначив керівник ГУР.

Разом з тим, голова розвідки не став розповідати, якою була мотивація російського пілота.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, операція тривала понад шість місяців. Борт Мі-8 здійснював рейс між двома авіабазами та перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ, проте згодом приземлився на Харківщині.

Раніше ми розповідали, скільки російських гелікоптерів було знищено з початку вторгнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: