Скільки російських гелікоптерів знищено з початку вторгнення

Читать на русском

Українські захисники за сьогоднішній ранок збили одразу два ворожі ударні вертольоти Ка-52: один – на Бахмутському напрямку, другий – у Запорізькій області. Усього з початку вторгнення рф втратила в Україні вже 316 бойових гелікоптерів. На інфографіці «Слово і діло» – динаміка знищення російських вертольотів з 24 лютого 2022 року.

У лютому 2022-го, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, ЗСУ «приземлили» 29 ворожих гелікоптерів. При цьому 26 із них – лише за перші три дні війни.

Катастрофи російських військових літаків та гелікоптерів за час повномасштабної війниПісля серії катастроф у Брянській області згадуємо інші аварії російських військових літаків та гелікоптерів за час повномасштабної війни.

Березень 2022 року став рекордсменом за кількістю збитих російських вертольотів – 102. Наприклад, 6 березня було знищено 20 вертольотів ворога, а 15 березня – ще 13.

У квітні наші захисники відправили «відпочивати» 24 вертольоти окупаційної армії. У травні до них приєдналися ще 20. За три місяці літа першого року вторгнення ЗСУ збили 30 гелікоптерів росіян. У вересні – 21, у жовтні – 31, у листопаді – 4.

Взимку наша армія продовжила розправлятися з технікою ворога. За грудень збили 8 вертольотів, майже вдвічі більше у січні – 15, та ще 4 у лютому.

У березні та квітні 2023 року було знищено по 3 російських вертольоти, а у травні – 4.

Червень був гарячим – ЗСУ збили одразу 10 бойових вертольотів окупантів. У липні ця цифра дорівнювала 3. А з початку серпня 2023 року росіяни втратили в боях вже 5 вертольотів, два з яких сьогодні.

Російська армія втратила в Україні вже понад 300 бойових вертольотів. Найбільше – у березні 2022 року. Детальніше – на інфографіці.
Скільки російських гелікоптерів збили в УкраїніСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

«Слово і діло» раніше публікувало інфографіку з динамікою знищення не лише гелікоптерів, а й літаків ворожої армії. Також ми показували, як виглядає динаміка знищення російських кораблів та катерів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: