У ГУР розповіли, скільки людей щомісяця мобілізує рф на війну проти України

Читать на русском
На території росії триває повноцінна мобілізаційна кампанія, щомісяця окупанти залучають до лав своєї армії тисячі людей. Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов.
Фото: defence-ua.com

На території росії триває повноцінна мобілізаційна кампанія, щомісяця окупанти залучають до лав своєї армії тисячі людей.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов під час брифінгу 18 серпня.

У ГУР повідомили, скільки українців насильно мобілізувала рф на окупованих територіяхРосіяни за два роки на окупованих територіях України примусово забрали воювати від 55 до 60 тисяч людей.

За його словами, щомісяця влада рф мобілізує приблизно по 20 тисяч осіб.

«Щодня і щомісяця ці заходи продовжуються, і щомісяця близько 20 тисяч людей мобілізують. Нещодавно мер Москви Сергій Собянін назвав цікаву цифру – 45 тисяч москвичів, які нібито перебувають на фронті. Перед цим ця цифра складала 35 тисяч осіб. Це означає, що мер зізнався, що за кілька місяців лише 10 тисяч москвичів додатково мобілізували», – сказав Юсов.

Він додав, що окупанти використовують усі можливі інструменти, щоб призвати в армію якомога більше людей.

«Здебільшого не йдеться про дітей чиновників чи мільйонерів. Це в основному заробітчани або люди, які нещодавно отримали російський паспорт. Це показник критеріїв отримання російського паспорта, що створює потенційну небезпеку. З високою ймовірністю людина буде схоплена та виправлена на війну», – резюмував представник ГУР.

Нагадаємо, британська розвідка повідомила, що росія формує нові сили армії для війни в Україні.

Раніше повідомлялося, що росіянам підняли призовний вік і у 10 разів збільшили штраф за неявку до військкомату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: