У ГУР допускають, що росія може вдатися до ракетного тероризму на День Незалежності України

Читать на русском
Росія може вдатися до ракетного тероризму на День Незалежності України, вважають у розвідці. Це може тривати кілька днів і у кілька хвиль.
Фото: РБК-Україна

Агресивна росія може вдатися до чергового акту ракетного тероризму на День Незалежності України.

Такий сценарій допустив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Загроза ракетних обстрілів: чи завдавала росія масованих ударів у «символічні дати»Із символічними для росії датами пов'язують підвищений ризик ракетних ударів, цього тижня це 23 та 24 лютого. На інфографіці – чи обстрілювала рф Україну в інші сакральні дати.

«Це може трапитись на день раніше або на день пізніше. Або тривати кілька днів і кілька хвиль. Власне, я не думаю, що це може здивувати когось з українців. У цій ситуації рекомендації залишаються ті самі, які діють весь час повномасштабної війни: чуєш тривогу – йди в укриття. Але мушу сказати також, що День Незалежності України – це наше найголовніше державне свято. За неї боролись дуже багато поколінь українців, і ця боротьба триває сьогодні. Це мотивація для усіх Сил безпеки та оборони нашої держави продовжувати свою завзяту та креативну роботу», – сказав Скібіцький в інтерв'ю Obozrevatel.

При цьому він наголосив, що не в українських містах, а в росії мають тривожитися перед нашим Днем Незалежності – бо поки окупанти на нашій землі, в рф не буде спокійного життя.

Нагадаємо, у Повітряних силах заявили, що Україні потрібно бути готовою до можливих обстрілів ворога у будь-який день, у тому числі у святковий.

На День Незалежності у 2022 році у Києві та областях України було оголошено рекордну кількість повітряних тривог, але масованих обстрілів не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: