Зведення Генштабу: ЗСУ відбили всі атаки ворога і наступають на одному напрямку

Читать на русском
Сили оборони продовжують стримувати атаки російських окупаційних військ на двох напрямках на Донеччині та ведуть наступальні дії на півдні країни. Протягом доби сталося 26 бойових зіткнень.
Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони продовжують стримувати атаки російських окупаційних військ на двох напрямках на Донеччині та ведуть наступальні дії на півдні країни. Протягом доби сталося 26 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 22 серпня.

На Куп'янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Берестове, Твердохлібове, Куп'янськ-Вузлової Харківської області.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Твердохлібового та Серебрянського лісництва Луганської області. Також окупанти обстріляли близько 10 населених пунктів, зокрема, Білогорівку Луганської області та Званівку, Веселе, Спірне, Федорівку Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Іванівської Донецької області. Від ворожого артилерійського обстрілу противника постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку українські військові успішно відбили атаки російських військ у районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар'їнки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Мар'їнка, Перемога, Єлизаветівка, Новомихайлівка, Катеринівка, Антонівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Водяного та Урожайного Донецької області. Від ворожого артилерійського обстрілу противника постраждали понад 10 населених пунктів, у тому числі Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Урожайне Донецької області.

Військова платформа Delta: що відомо про систему управління ЗСУДельта – онлайн-система, яка в режимі реального часу дає інформацію про тактичну та оперативну ситуацію на полі бою. Докладніше – на інфографіці.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У Генштабі розповіли, що протягом доби ворог завдав 2 ракетних та 38 авіаційних ударів, здійснив 26 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами.

«Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, загинули та поранені серед цивільного населення. Руйнування зазнали житлові будинки та інша громадянська інфраструктура», – йдеться в повідомленні.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу противника та 2 по зенітно-ракетних комплексах, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів та важку вогню 1А супротивника.

Нагадаємо, минулої доби українські військові ліквідували 410 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає 258 340 військових.

Раніше президент Володимир Зеленський пояснив, що завадило ЗСУ розпочати активний контрнаступ раніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: