Окупанти намагалися наступати в районі Мар'їнки та Красногорівки, ЗСУ відбили всі атаки – Генштаб

Читать на русском
Сили оборони продовжують стримувати атаки російських військ під Мар'їнкою та наступають на двох напрямках на Півдні. Протягом доби на фронті сталося 11 бойових зіткнень, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу.
Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України продовжують стримувати атаки російських військ під Мар'їнкою та наступають на двох напрямках на Півдні. Протягом доби на фронті сталося 11 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 14 серпня.

На Мар'їнському напрямі ЗСУ відбили атаки ворога в районі міст Мар'їнка та Красногорівка Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, розташованих уздовж лінії бойового зіткнення.

Військова платформа Delta: що відомо про систему управління ЗСУДельта – онлайн-система, яка в режимі реального часу дає інформацію про тактичну та оперативну ситуацію на полі бою. Докладніше – на інфографіці.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Іванівки, Загризового Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог вдарив авіабомбами в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Васюківки та Кліщіївки Донецької області. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 25 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Олександропіль, Керамік, Новокалинове, Степове, Авдіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку рашисти завдали авіаційних ударів у районах Великої Новосілки, Благодатного, Макарівки та Урожайного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне, Старомайорське Донецької області.

Скільки звань «Герой України» присвоїв Зеленський за час повномасштабної війниНайбільше звань Герой України Зеленський присвоїв у березні 2022 року. Динаміка під час війни – на інфографіці.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У Генштабі розповіли, що московський режим продовжує незаконну інтеграцію тимчасово окупованих територій України до свого суспільно-політичного простору.

«Так, у населеному пункті Сватове Луганської області, для зміни керівництва в органах місцевого самоврядування, окупанти вимагають, щоб представники адміністрацій та сільських рад звільнилися з посад за власним бажанням. Окупанти планують створити так звані «муніципалітети», які очолять місцеві колаборанти за результатами псевдовиборів на захоплених територіях у єдиний день голосування у рф 10 вересня», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала одного удару по пункту управління, 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 удари по зенітно-ракетних комплексах противника.

Також нашими захисниками знищено ворожий ударний гелікоптер Ка-52.

Нагадаємо, за останню добу в Україні було знищено приблизно 530 окупантів. Втрати російської армії з першого дня повномасштабного вторгнення склали 254 380 військових.

Раніше повідомлялося, що контррозвідники СБУ ліквідували бойову машину підтримки танків росіян, вдаривши по ньому дронами-камікадзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: