На фронті упродовж доби відбулося 25 бойових зіткнень, наступ ЗСУ триває – Генштаб

Читать на русском
Упродовж минулої доби, 20 серпня, на фронті відбулось понад 25 бойових зіткнень. ЗСУ наступають на Мелітопольському та Бердянському напрямках.
Укрінформ

Упродовж минулої доби, 20 серпня, на фронті відбулось понад 25 бойових зіткнень. ЗСУ наступають на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Протягом минулої доби ворог завдав 29 авіаційних ударів та здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах південо-західніше Іскрисківщини та Журавки Сумської області. А також здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару західніше Миколаївки. Вів безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали 5 населених пунктів Харківщини.

На Лиманському напрямку ворог також обстрілював міста та села з авіації, та артилерії. Зокрема, постраждали близько 15 населених пунктів Донецької та Луганської областей.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Курдюмівки Донецької області. Від ворожих обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів Донеччини.

На Авдіївському напрямку артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Керамік, Степове, Орлівка, Авдіївка, Невельське, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог також використав для обстрілів авіацію та артилерію.

На Запорізькому напрямку від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 30 населених пунктів Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник завдав ударів по понад 20 населених пунктах Херсонської області.

Нагадаємо, Зеленських напередодні пояснив, що українські військові не починали контрнаступ раніше, оскільки в України для цього не було великого обсягу необхідного озброєння і техніки.

Також зауважували, що удари ЗСУ по тилових районах росіян погіршують моральний дух окупантів. Це може загрожувати стабільності оборони армії рф на багатьох ключових ділянках фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: