ЗСУ наступають та мають успіх на Донбасі – Генштаб

Читать на русском
У напрямку південніше Урожайного на заході Донецької області наші воїни мали успіх, вони закріплюються на досягнутих рубежах.
Ілюстративне фотоГенштаб ЗСУ

Українські захисники продовжують наступальні дії на заході Донецької області та поблизу Бахмута. Відомо, що Сили оборони України мають локальні успіхи на ціих напрямках фронту.

Про це речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомляє в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

За його словами, у напрямку південніше Урожайного на заході Донецької області наші воїни мали успіх. Закріплюються на досягнутих рубежах. Захисники завдають вогневого ураження артилерією та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Також ЗСУ продовжують вести наступальні дії південніше Бахмута й закріплюються на досягнутих рубежах.

«Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки та Мар'їнки. Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Здійснює переміщення підрозділів та військ, застосовує резерви», - заявив речник.

Водночас, він зазначив, що українські війська продовжують стримувати наступ російських окупантів на Куп'янському та Лиманському напрямках, а також на північному фланзі Бахмутського напрямку.

«Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Синьківки Харківської області та Богданівки Донецької області. Тут тривають важкі бої. За добу відбулося 20 бойових зіткнень», - додав Ковальов.

Нагадаємо, днями повідомлялося, що ЗСУ перекинули резерви під Куп'янськ та Лиман. Британські розвідники раніше пояснили цілі наступу росіян у напрямку Куп'янська.

У ЗСУ вважають, війська рф під Куп'янськом повторюють тактику боїв за Бахмут.

Тим часом відомо, що втрати армії окупантів перевищили 256 тисяч убитих солдат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: