Зеленський у зверненні відзвітував про підсумки своїх закордонних візитів

Читать на русском
Україна стала сильнішою за підсумками нещодавніх переговорів із країнами Північної Європи та Балканського півострова. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Україна стала сильнішою за підсумками нещодавніх переговорів із країнами Північної Європи та Балканського півострова.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні до нації.

Він розповів, що під час свого візиту до Греції провів переговори з Болгарією, Сербією, Хорватією, Чорногорією, Північною Македонією, Молдовою, а також із президенткою Єврокомісії.

«Повертаємось додому з новою політичною підтримкою, новими домовленостями. Територіальну цілісність України все ясно підтверджують. Літаки для України будуть. Додаткова бронетехніка буде. ППО посилимо. Економіка, наш експорт, європейська та євроатлантична інтеграція», – розповів глава держави.

Головне з вечірнього звернення Володимира Зеленського:

  • Практично на всіх зустрічах говорили про захист маршрутів експорту через Чорне море та через «коридори солідарності» суходолом. Дуже важлива домовленість із Грецією, за яку я особливо вдячний прем'єрові – це готовність Греції взяти патронат над відновленням нашої Одеси. Рішення не тільки змістовне, а й дуже символічне.

  • Хочу відзначити також Люксембург – дякую за приєднання до декларації «Групи семи» щодо гарантій безпеки. Щотижня надає нам нові можливості безпеки.

  • І ще одне. У Києві відбувся щорічний ветеранський форум. Дуже сподіваюся на те, що всі державні чиновники, які беруть участь у форумі, максимально уважно прислухатимуться до потреб і пропозицій нашої ветеранської спільноти. Українська політика героїв, тобто українська ветеранська політика, має бути результативною. І буде. Це відповідальність кожної профільної посадової особи.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський анонсував пакети військової допомоги від двох балканських країн.

Раніше повідомлялося, що президент України зустрівся із лідером Сербії Вучичем. Зеленський поінформував його про ситуацію на полі бою та дії української армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: