В окупованому Криму ускладнюється логістика: Гуменюк розповіла деталі

Читать на русском
Логістичні проблеми росіян у тимчасово окупованому Криму після ударів українських військ збільшуються.
Getty Image

Логістичні проблеми росіян у тимчасово окупованому Криму після ударів українських військ збільшуються.

Про це в етері телемарафону розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

Вибухи на Кримському мосту: що відомо про дві атаки на «сакральний» міст путінаКримський міст пережив під час повномасштабної війни дві атаки. Що відомо про вибухи 8 жовтня та 17 липня.

За її словами, у російських військ побільшало проблем в логістиці, що стосується саме сполучення з материковою частиною України. Наразі вони використовують цивільні шляхи, які поки що ще функціонують після ударів ЗСУ.

Гуменюк наголошує, що Крим перетворюється на острів.

«Річ у тому, що дійсно півострів все більше перетворюється на острів у логічному сенсі, тому що ускладнена та уповільнена логістика. Але залишаються ще шляхи, за якими вона може буде здійснена. Та вона перенавантажена на тих шляхах, тому що для військових потреб використовують ті самі напрямки, що і для цивільних», – заявила вона.

Окупанти намагаються ремонтувати мости, зокрема і Кримський. Для цього вони створюють ремонтні бази. Однак загарбникам важко знайти персонал, який би погодився працювати у небезпечних умовах.

«І якщо туди вже поцілили, то це зона досягання зброї Сил оборони. А це означає, що і понтонні переправи, як альтернативні, там теж не в абсолютній безпеці», – додала Гуменюк.

Нагадаємо, в ніч проти 17 липня на Кримському мосту сталися вибухи. В результаті загинули двоє людей, один проліт моста зійшов з опори, ще один був пошкоджений. ЗМІ одразу повідомили, що атака є спецоперацією СБУ та Військово-морських сил України.

Сьогодні ж стало відомо, що для цієї атаки Служба безпеки України застосувала експериментальний морський дрон Sea Baby.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: