Рішення про призупинення безвізу з Ізраїлем можуть ухвалити найближчими днями – посол

Читать на русском
Кабінет міністрів ухвалить остаточне рішення щодо призупинення безвізового режиму з Ізраїлем найближчими днями. Про це повідомив посол України у цій країні Євген Корнійчук.
Фото: Avshalom Sassoni‎‏

Кабінет міністрів ухвалить остаточне рішення щодо призупинення безвізового режиму з Ізраїлем найближчими днями.

Про це повідомив посол України у цій країні Євген Корнійчук, його цитує Інтерфакс-Україна.

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

Він пояснив, що якщо Україна все ж таки піде на такий крок, то це буде дія, спрямована проти Ізраїлю як держави.

«Це буде дія, спрямована проти уряду, а не проти людей чи представників релігійних громад. Остаточне рішення ще не ухвалене, але буде ухвалено найближчими днями», – сказав Корнійчук.

Посол також зазначив, що такий варіант почали розглядати через проблеми, які виникають в українських громадян під час в'їзду до Ізраїлю.

«У наших біженців проблеми із самого початку російської агресії. Коли наші біженці, головним чином жінки та діти, приїжджають до Ізраїлю, а їдуть вони до друзів та родичів у пошуках притулку, перше з чим вони стикаються – у них забирають паспорт, які довго утримують в аеропорту для бесіди, 5-10 годин. Після цього близько 10% українців відмовляють у в'їзді. Це неприйнятно», – наголосив дипломат.

Нагадаємо, нещодавно посольство України в Ізраїлі повідомило, що якщо депортація українців з Ізраїлю не припиниться, в'їзд ізраїльтянам до Умані на юдейський Новий рік буде заборонений.

Також повідомлялося, що на конференції послів, яка відбулася на початку серпня, говорили про виключення Ізраїлю з формату «Рамштайн».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: